Een lekkere cake dat helemaal aangepast kan worden aan jouw kast of smaak. De basis bestaat uit bananen, geraspte wortel, eieren en geraspte kokos... maar je kan het zo aanpassen naar jouw eigen smaak! Het is een beetje tussenin een bananen cake en worteltaart.
Ingredienten:
230g (1,5 kop) bloem
4g (1/2tl) zout
7g (3tl) (wijnsteen)bakpoeder
6g (1tl) baksoda (zuiveringzout)
4g (1,5tl) kaneel
2-3 rijpe bananen
2 eieren
160g (3/4kop) (kokosbloesem)suiker
1tl vanille
2tl citroensap
125mL (1/2kop) appelmoes (of neutrale olie of gesmolten boter)
150g geraspte wortel
45g (1/2 kop) geraspte kokos
optioneel: 1 kop walnoot stukjes (dit kan weggelaten worden)
Mogelijke aanpassingen aan recept:
- vervang 1/2tl van de kaneel met een andere gewenste kruid. Gember, kruidnagel of speculaaskruiden zouden allemaal vast lekker zijn.
- extra toevoegingen: ananas, bessen, cranberries, sinasappelrasp, 1/3 kop rozijnen, 1 appel (geschild en gesneden)
1) voorverwarm de oven tot 180C
2) doe bakpapier in 1-2 cakevormen (Dit recept maakt 2 kleine of 1 erg grote cake. Ik maak het recept dubbel, en maak er 3 cakjes van.)
3) In een grote kom, prak de bananen, voeg de eieren, suiker, appelmoes, citroensap en vanille. Goed roeren.
4) In een kleine kom, meng bloem, zout, bakpoeder, baksoda, en kaneel.
5) Voeg droge ingrediente aan natte ingredienten toe. Meng,
6) Voeg de geraspte wortel, kokosrasp en eventueel andere toevoegingen toe. Meng
7) Doe het beslag in de cakevorm(en).
8) bak ongeveer 30((+) minuten op 180C. Het is klaar wanneer een tandenstoker komt van het midden schoon uit.
Snij, en warm serveren, eventueel met roomboter.
Afgekoelde en gesneden plakjes kunnen in de diepvries bewaard worden. Ze kunnen weer in de oven opgewarmd worden voor het serveren.
Eetsmakelijk!