1/2kop starter (niet actief is prima!)
1/2kop water
1kop + 1/3kop bloem
2 eieren
1/4kop (ruim) gesmolten kokos olie
1,5 tl zout
2el honing
1tl vanille
(1tl baking soda.... later toevoegen)
1) In een grote mengkom, meng alle ingredienten (behalve de baking soda) samen. Zorg dat het beslag minder dan de helft van de inhoud van de kom neemt, want de bedoeling is dat dit beslag zal verdubbelen.
2) Laat dit mengsel 12-24 uren op kamer temperatuur staan te fermenteren. (Ik meng het vaak 's avonds na avondeten, om de volgende dag te bakken.)
3) na 12-24 uren fermenteren, zal je beslag ongeveer gedubbeld hebben in grootte.
4) Wanneer je klaar bent om te bakken, voeg de baking soda toe, en heel goed mengen. Jouw beslag zal op dit moment weer gaan krimpen tot de originele grootte want je meng alle luchtbellen eruit, maar dit maakt niet uit. Het komt goed. Wel heel goed mengen, want een hapje baking soda doodt het plezier van de waffels ;)
5) bakken in jouw lievelings waffel ijzer!
Wat doe je op jouw waffels? Onze lievelings topping is een saus gemaakt van aardbeien en framboos. Deze maak ik vaak van bevroren fruit uit de diepvries, ik warm het op in een kleine sauspan, voeg een beetje water toe, en daarna even _____ met een staafmixer. Heerlijk!
Andere ideen zijn:
verse fruit (kids vinden het leuk om iets in elke "vakje" van de waffel te doen)
verse bananen met pindakaas (eventueel een beetje hagelslag)
verse slagroom