1kop (250g) ongezouten boter (op kamertemperatuur)
3/4kop bastard suiker
1/2kop kristal suiker
2 eieren
2 tl vanille
1/3kop appelmoes
1/2kop starter (oud en niet-actief is prima!)
3kop havermout vlokken
1,5 kop bloem
1tl bakingsoda
1/2tl baking powder
2tl kaneel
2tl zout
1kop rozijnen
in een standmixer, meng de boter, suikers, eieren, vanille, appelmoes en starter samen
in een aparte mengkom, men alle overige (droge) ingredienten.
voeg de droge ingredienten aan de natte ingredienten toe, tot het een dikke beslag/deeg is
laat dig deeg 12-24 uren fermenteren (op kamertemperatuur of in de koelkast
na 12-24 uren, bak de koekjes op 175 graden Celcius voor ongeveer 8 minuten
Handige tip:
net na het mengen van de deeg, verdeel de deeg in twee delen. Spreid 1 deel op een bakpapier, en rol dit op (als een slang). Daarna leg het in de koelkast om daar te fermenteren. Wanneer je wil koekjes bakken, kan je gewoon plakjes koekje van de rol snijden en op jouw bakplaat doen. Dan zijn ze al mooi rond.